Siirry sisältöön

Taide Assissa

Tässä ajassa ja loputtomassa kiireessä inhimillinen kohtaaminen ja aito läsnäolo osoittautuvat tärkeiksi elementeiksi ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa. Assi-hankkeessa taiteella on tunnistettu olevan tärkeä merkitys potilaiden, asiakkaiden ja henkilökunnan hyvinvoinnille. Taide tukee tilojen orientoituvuutta, viihtyisyyttä ja tunteiden kokemisen moninaisuutta.

Ahveniston sairaalan taidehankintojen kokonaisuus pitää sisällään uuteen sairaalaan integroitavan taiteen sekä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin taidekokoelman. Assi-hankkeelle laadittu taideohjelma ohjaa taidehankintojen toteutumista ja esittää taiteen teemallisen sisällyttämisen osaksi Assi-hankkeen suunnittelun periaatteeksi nostettua maailman inhimillisimmän sairaalan periaatetta. Taideohjelman teema Inhimillisen kohtaamisen hetki läpileikkaa sairaalan toiminnot, syventää tätä yleistä tavoitetta ja antaa sille merkityssisällön.

Kohtaamisessa mitataan hyvän elämän arvo. Vaaditaan taitoa pysähtyä hetkeen, tarttua käteen, kuunnella ja olla aidosti läsnä arjen keskellä.

 

Yhteystiedot

Kirsi Pitkänen / Art Impact
Assi-hankkeen taidekoordinaattori
info@artimpact.fi
050 3387 705

Ajankohtaista

ASSI-Portfoliohaku – kysymykset ja vastaukset

Portfoliohakuihin liittyvät kysymykset ja vastaukset on nyt julkaistu.

Inhimillisen kohtaamisen hetket tukevat Assin suunnittelun visiota taiteen keinoin

Taiteilijahaku lasten yksiköiden hoitotiloihin

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri etsii avoimen portfoliohaun ja rinnakkaisen luonnostilauksen yhdistelmällä kiinnostavaa ja rohkeaa mediataideteosta.

Taiteilijahaku rakennuksen julkisivun betonielementteihin

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri etsii avoimen portfoliohaun ja rinnakkaisen luonnostilauksen yhdistelmällä Hämeenlinnan Ahveniston sairaalan julki...