Siirry sisältöön

Osallistu virkkaamalla mukaan Assin taideteokseen!

Baby Whale, valaanpoikasta esittävä taideteos toteutetaan Hämeenlinnan Ahveniston uuden sairaalan eli Assin päärakennuksen aulaan. Teoksen materiaalina ovat käsin virkatut pitsiliinat ja erilaiset isoäidin neliöt. Teoksen keskeinen teema on ihmisen kosketus, joka tallentuu käsityöhön.

Taiteilijat Pekka ja Teija Isorättyä virkkaavat erilaiset pitsipalat yhteen irish crochet tekniikalla ja niistä muodostuu valas, eläin joka luo toivoa ja iloa olemuksellaan ja muistuttaa myös sinnikkään toiston synnyttämästä suuresta saavutuksesta. Taiteilijat esittäjät lämpimän kutsun osallistua taideteokseen mukaan virkkaamalla.

Voit osallistua teokseen lahjoittamalla itsellesi tarpeettomiksi käyneitä virkattuja pikkuliinoja tai lojumaan jääneitä virkkausneliöitä. Tai jos innostut virkkailemaan omia neliöitä, kukkasia tai liinoja. Langaksi sopivat esimerkiksi kaikki versiot kalastanjanlangasta ja koukku 1,5 tai sitä pienempi. Yksi rajoitus materiaalille on väri: vaaleat sävyt, vaaleat harmaat, valkeat, luonnonvalkeat ja vaalean kellertävät.

Virkattujen materiaalien lähettämisestä tai noudosta voit olla suoraan yhteydessä taiteilijoihin sähköpostilla isorattya@gmail.com tai tuoda niitä Kanta-Hämeen keskussairaalan neuvontaan Hämeenlinnaan  ajalla 24.6.-1.7.2024.

HUOM! Monen innostuneen virkkailijan yhteydenoton vuoksi virkkaustöitä otetaan vastaan myös syyskuun ensimmäisellä viikolla, eli 2.-6.9.2024 välisenä aikana Kanta-Hämeen keskussairaalan neuvontaan.

Jos virkkaushimo herää, hauskoja pikku kuvioiden ohjeita eritasoisille virkkaajille löytyy
youtubesta. Alla esimerkkejä erilaisista ohjeista.

https://www.youtube.com/watch?v=fdFQ3LdPRZE&t=850s
https://www.youtube.com/watch?v=HwVV_dwUDCk&t=6444s
https://www.youtube.com/watch?v=c84hq34_j5w