Siirry sisältöön
Luonnosmainen kuva, jossa erilaisia rakennuksen muotoja. Muodot on piirretty vahvoin yksinkertaisin viivoin tyylitellen.

Ahveniston sairaalan suunnittelu ja rakentaminen

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (nykyään Kanta-Hämeen hyvinvointialue – Oma Häme) valitsi rakennushankkeen toteuttamismalliksi allianssin. Allianssissa osapuolet jakavat niin hyvät tulokset onnistumisesta kuin mahdolliset riskit epäonnistumisesta.

Ahveniston sairaalan allianssin muodostavat hyvinvointialueen lisäksi Skanska, Sweco Finland Oy ja INTEGRATED työyhteenliittymä.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin logo mustana Skanskan logo Swecon logo Harris-Kjisik -arkkitehtitoimiston logo. AW2 Architecture -arkkitehtitoimiston logo. Gortemaker Algra Feenstra -yrityksen logo.

Allianssissa työskennellessä kumppanit vastaavat projektin suunnittelusta ja rakentamisesta yhdessä ja yhteisessä organisaatiossa. Sairaalan työntekijöiden muodostamilla käyttäjäryhmillä ja asiakkailla on myös vahva rooli hankkeen suunnittelussa. Haluamme, että sairaalan tulevat käyttäjät eli asiakkaat ja työntekijät ovat aktiivisesti mukana hankkeessa. Heidän ajatuksensa ja ehdotuksensa otetaan huomioon, kun luomme parempia palveluita.

Tutustu hankkeen etenemiseen ja aikatauluun täällä.

Rakentaminen lukuina

2026

   

valmistuminen

75 900

  brm2 

laajuus

356

  M€ 

Hankkeen budjetti

15

  Vuodessa 

hanke maksaa itsensä takaisin