Siirry sisältöön

Mikä on Assi?

Ahveniston sairaala eli Assi on Hämeenlinnan uusi keskussairaala. Se tulee toimimaan hämäläisen erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon, perusterveydenhuollon sekä  yksityisten palveluntuottajien yhteistyön mahdollistajana. Uuden sairaalarakennuksen rakentaminen on välttämätöntä laadukkaan hoidon turvaamiseksi. Uudessa sairaalassa tarjoamme tilat, jossa terveydenhuollon ammattilaiset voivat kokoontua ja työskennellä terveytesi parhaaksi. Ahveniston sairaalaa kutsutaan tuttavallisesti Assiksi.

Ahveniston sairaalan tavoitteet

Hämeenlinnan uusi sairaala valmistuu hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Ahveniston sairaalassa tulemme tarjoamaan yksilöllistä ja modernia terveydenhuoltoa. Saat taatusti asiakaslähtöistä ja turvallista hoitoa alojensa ammattilaisilta. Nykyaikaiset tilat mahdollistavat parhaan mahdollisen hoidon, sillä Ahveniston sairaala on uudenlainen sairaala, jossa hyödynnetään saumattomasti sähköisiä palveluita ja innovatiivista teknologiaa.

Ahveniston sairaalan rakentaminen alkoi vuonna 2021. Tutustu Assin suunnitteluun ja rakentamiseen täällä.

Kehitysvammainen poika ja vanhempi mies katsovat toisiaan silmiin ja nauravat. Heidän otsansa koskettavat toisiaan ja miehen kädet lepäävät kevyesti pojan olkapäillä.

Assi lukuina

356

  M€ 

Budjetti

75 900

  brm² 

pinta-ala

1 900

   

Työntekijää

390

   

Sairaansijaa

211 000

  kävijää 

vuodessa

1350

  kävijää 

päivässä

11 500

  leikkausta 

vuodessa

1 200

  synnytystä 

vuodessa

2026

  arvioitu  

valmistumisvuosi

   

   

   

Ahveniston sairaalan palvelut

Ahveniston sairaala rakennetaan Suomen väestölliseen keskipisteeseen ja yhteensä 2,5 miljoonan suomalaisen saavutettavaksi.

Tiloissamme tulevat toimimaan muun muassa Fimlabin laboratorio ja Tays Sydänsairaala. Sairaalaan sijoittuu myös nykyistä Hämeenlinnan perusterveydenhuollon toimintaa, kuten esimerkiksi potilasosastot Vanajaveden sairaalasta, erikoishammashuollon yksikkö sekä Hämeenlinnan kotisairaalan tilat.

Pelastuslaitos tuo kiinteistöön mukaan sivupaloaseman, jossa päivystää sammutusyksikkö ja ensihoidon yksiköitä. Tämä parantaa Hämeenlinnan kaupungin länsipuolen saavutettavuutta pelastustoimen osalta.

Haluamme rakentaa turvallisen, terveellisen ja toimivan rakennuksen, jonka käyttö-, huolto-, energia- ja elinkaarikustannukset ovat edulliset.

Vauvan ja aikuisen käsi koskettavat hellästi toisiaan. Tunnelma on lämmin.