Siirry sisältöön

Oma Hämeen kehitys ja tulevaisuuden näkymät valokeilassa kansanedustajien vierailulla

Kanta-Hämeen hyvinvointialue sai kunnian isännöidä joukkoa kansanedustajia, jotka saapuivat tutustumaan alueen hyvinvointialueen nykytilanteeseen ja tulevaisuuden näkymiin. Tilaisuuden avasi hyvinvointialuejohtaja Olli Naukkarinen, jonka johdolla päivä täyttyi mielenkiintoisesta ohjelmasta.

Toimialajohtaja Jarmo Lappalainen avasi terveydenhuollon ajankohtaisia kysymyksiä, painottaen erityisesti alueen terveyspalveluiden nykytilannetta ja tulevaisuuden haasteita ja rahoitus- ja investointijohtaja Petrus Kukkonen valotti alueen talouden tilannetta sekä uuden rahoitus- ja investointilain vaikutuksia.

Kansanedustajat saivat kattavan kuvan siitä, miten alueen talous pyritään pitämään vakaana samalla kun investoidaan tulevaisuuteen sekä miten Kanta-Hämeen hyvinvointialue pyrkii vastaamaan väestön terveyspalveluiden tarpeisiin. Digipalveluiden kehittämistyöstä ja sen suorista vaikutuksista asiakkaiden hoitoon pääsyyn käytiin paljon keskusteluja.

Tilannekatsauksen jälkeen oli vierailu uuden Ahveniston sairaalan rakennustyömaalle.

Hankkeen etenemistä kansanedustajille oli esittelemässä projektijohtaja Jari Tirkkonen ja rakennuttajapäällikkö Liisa Haakana. Vierailu tarjosi konkreettisen käsityksen edustajille siitä, miten alueen terveysinfrastruktuuria kehitetään ja Assin rakennusprojekti etenee vahvasti kohti tulevaisuuden inhimillistä sairaalaa.

Oma Hämeen tilannekatsauksessa mukana olivat kansanedustajat Päivi Räsänen, Hilkka Kemppi, Aino-Kaisa Pekonen, Johannes Koskinen ja Rami Lehtinen. Mukana olivat myös Kanta-Hämeen hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja Kaisa Lepola ja viestintäpäällikkö Elina Lintula.