Siirry sisältöön

Assin ympärillä tapahtuu -viikkotiedote 44

AIKATAULU

Assin työmaalla on käynnissä tällä hetkellä perustustyöt ja väestönsuojarakenteet, täyttötyöt sekä salaojien ja viemäreiden asennukset, paikallavaluseinät ja -kuilut sekä elementtiasennukset. Myös sisällä muuraustyöt ja ikkuna-asennukset jatkuvat.

YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET

Työmaaliikenne tulee vaikuttamaan Ahvenistontiellä marraskuun aikana lähinnä betoni- ja elementtikuormien muodossa. Muuttuvat liikennejärjestelyt vaativat, että kaikki hiljentävät alueella nopeutta ja havainnoivat tarkasti, miten turvallisesti liikutaan. Hulevesilinjan rakentaminen Ankkalammen suuntaan on käynnissä ja jatkunee joulukuulle.

Ponttaamme, eli tuemme Ankkalammelle kaivettavaa viivytys- ja imeytysallasta. Jatkamme ponttausta maanantaina 7.11. ja tarvittaessa vielä tiistaina 8.11. Työaika on klo 7–16. Ponttaustyö voi aiheuttaa melua ja tärinää. Naapuritaloon on asennettu tärinämittari. Tärinät ovat huomattavasti sallitun rajan alapuolella. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa melua ja tärinää. Lisätietoja: Työmaapäällikkö Jari Kruusi, 040 7676 123

TURVALLISUUS

Panostamme turvallisuuteen ja se on meille sydäntä lähellä, niin sinun kuin jokaisen työntekijämme. Ulkopuolisten liikkuminen työmaalla on ehdottomasti kiellettyä. Kameravalvontaa alueella on lisätty. Liikuttehan turvallisesti työmaan ympäristössä.

Turvallisuustasoa työmaalla mitataan viikoittain TR-mittauksella, joka on talonrakennuksen standardoitu viikoittainen turvallisuusmittausmenetelmä. TR- mittausten keskiarvo on 97,56 % (projektin alusta). Työtapaturmattomia päiviä on tällä hetkellä 14.

Väylän käyttäjien ja työmaalla työskentelevän henkilöstön turvallisuuden kannalta on edelleen tärkeää noudattaa nopeusrajoituksia, opastusta ja erityistä varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa. Työmaa on auki ma-pe 6-20 ja la 7-15.30. Meluavaa työtä tehdään meluluvan mukaisesti eli ma-pe 7-18.

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI TIEDOTTAA

Kadunrakennusurakassa rakennetaan parhaillaan Ahvenistontien alikulkukäytävää, Hautaportinkujaa ja tehdään Rapamäen kohdalla Ahvenistontien ja Olympiakadun pintarakenteita. Rakennustyöt jatkuvat laajemmin viikkoon 46 saakka, jonka jälkeen töitä tehdään kelivarauksella. Talven aikaisista järjestelyistä ja keväällä laajemmin jatkuvista rakennustöistä tiedotetaan erikseen.

Teemme pieniä muutoksia liikennejärjestelyihin Ahvenistontiellä huomisen 3.11. aikana. Ajorata siirtyy Ahvenistontien pohjoisreunaan välillä Rapamäki-Sairaalakatu putkisillan toisen osan asennustöiden vuoksi. Kaupungin tiedote: Muutoksia Ahvenistontien liikennejärjestelyihin – Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

Kaupungilta seurataan huomenna tavallista tarkemmin liikenteen sujuvuutta järjestelyjen käyttöönoton yhteydessä.

Kuvan on Suvi napannut työmaalta vielä kaikkien seitsemän torninosturin ollessa pystyssä.